Vacatures

Breakers Beach House zoekt assistent restaurant manager

Vacature – Ter versterking van het enthousiaste en gemotiveerde team van Breakers Beach House in Noordwijk aan Zee op zoek naar een Assistent Restaurant manager (m/v). Het restaurant van Grand Hotel Huis ter Duin is direct gelegen aan strand en zee en kent een informele sfeer.

Grand Hotel Huis ter Duin
Al vanaf 1885 ontvangt Grand Hotel Huis ter Duin haar gasten aan het strand van Noordwijk aan Zee. Met haar rijke bestaan van ruim 125 jaar is het inmiddels uitgegroeid tot een vijfsterren deluxe hotel met diverse restaurants, bars en lounges. Het hotel is bijna vijftig jaar in familiebezit en die familie is nog dagelijks actief in het bedrijf.

Breakers Beach House
Breakers Beach House is gelegen direct aan strand en zee en is het gehele jaar geopend. Er is gelegenheid om te lunchen, loungen en dineren. Het assortiment aan dranken en eten is breed en wisselt geregeld.

Eind 2015 ontving Breakers Beach House een vermelding in de Michelingids als meest aangename en mooiste gelegenheid van Noordwijk.

Keuken
De keuken wordt geleid door Ben van der Ark, voorheen werkzaam als souschef in restaurant Latour*. Zijn kaart is veelzijdig, met een internationaal karakter.

Daarop zowel bekende als eigen gerechten met een verrassende twist en een relatief groot aandeel vis, schaal- en schelpdieren.

Voor meer informatie over (werken bij) Grand Hotel Huis ter Duin ga je naar www.ikwerkmetpassie.nl of www.huisterduin.com.

Functieomschrijving
Als Assistent Restaurant Manager ben je actief in het informele Breakers Beach House. Je draagt verantwoording af aan de Restaurant Manager en geeft mede leiding aan 20 tot 25 medewerkers.

In alle gevallen ben je verantwoordelijk voor het met grote zorg uitvoeren van het service en productbeleid waarin de gast centraal staat. Je plant, regelt en stuurt medewerkers aan in de werkuitvoering en voert personeels­beheer.

Je bent op de hoogte van de afdelingsdoelstellingen en stuurt je team hierop aan. Je ziet toe op de naleving van de voorschriften op het gebied van veiligheid, Arbo, HACCP en werk- en presentatie­methoden (huisstijl).

Je bent servicegericht, initiatiefrijk, besluitvaardig en je hebt aandacht voor kwaliteit. Je weet je passie, enthousiasme, flair en een vleugje humor voor het vak over te brengen op je team. Je hebt een helikopterview en weet mogelijke probleemsituaties vroegtijdig te ondervangen en te voorkomen.

Je draagt zorg voor een optimale samenwerking tussen keuken, bediening en interne afdelingen ten einde een optimaal resultaat te behalen. De werkzaamheden bestaan o.a. uit;

  • Het mede leidinggeven aan medewerkers die belast zijn met het bedienen van gasten in het restaurant, bij partijen en op het strand (seizoensgebonden). Daartoe onder meer:
  • Mede opstellen en controleren van roosters, regelen en communiceren van voldoende bezetting (parttimers) en toezien op een juiste verhouding tussen aanwezig personeel en bezetting in restaurant hierin anticiperend op de te behalen productiviteit.
  • Mede selecteren van nieuwe medewerkers, begeleiden van opleidingen/trainingen/inwerkingen en uitvoeren van beoordelingen;
  • Je bent een aanspreekpunt voor het team, helpt, ondersteunt en begeleid hen waar nodig.
  • Coördineren/regelen van uitvoering van werkzaamheden. Daartoe onder meer:
  • Actief operationeel meewerken aan en toewijzen van werkzaamheden, geven van aanwijzingen/instructies aan medewerkers ten aanzien van werkuitvoering;
  • Toezien op de voortgang en de uitvoeringskwaliteit van de werkzaamheden en waar nodig corrigeren;
  • Zorgdragen voor voldoende hulpmiddelen (serviesgoed, glaswerk);
  • Mede bijsturen van problemen, opvangen en afhandelen van vragen/klachten van gasten;
  • Ontvangen van onze binnen- en buitenlandse gasten in Breakers Beach House.
  • Rapportage/verantwoording:
  • Dagelijks mede zorgdragen voor adequate administratie en leveren van vereiste gegevens en rapportages;
  • Bewaken dat de voorschriften t.a.v. rapportage worden opgevolgd en nageleefd.
  • Optimalisatie van werkprocessen en dienstverlening:
  • Meedenken en ideeën delen ten aanzien van verbeteringen/veranderingen in werkmethoden, roosters, kaart e.d., op basis van praktijkervaringen en suggesties van gasten;
  • Na goedkeuring actief meewerken aan implementatie van verbeteringen.
  • Leveren van bijdragen aan de menukaartsamenstelling en periodieke wijziging door het inbrengen van ideeën/suggesties.

Functie-eisen, wie ben jij?
Je voldoet aan of beheerst grotendeels;

  • Relevante werkervaring (minimaal 3 jaar) in een operationeel leidinggevende positie;
  • Mbo/Hbo werk- en denkniveau;
  • Je bent gastvrij en representatief;
  • Je hebt à la carte- en banquet-ervaring;
  • Communicatief makkelijk in de omgang met gasten en collega’s;
  • Je bent gemotiveerd en niet bang voor een uitdaging;
  • Je bent operationeel ingesteld, weet van aanpakken;
  • Professionele en servicegerichte houding met oog voor kwaliteit;
  • Je bent in het bezit van vakgerichte diploma’s als leermeester, sociale hygiëne of wijncertificaat;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal vloeiend in woord en schrift en hebt een goede beheersing van een derde taal. Duits is een pre;
  • Flexibel en stressbestendig;
  • Kostenbewust;
  • Je bent allergisch voor uitspraken als: ‘kan niet’, ‘nee’ en ‘ik heb het druk’.

Wij bieden jou?

  • Een vast dienstverband;
  • Een unieke ervaring aan het strand in een boeiende werkomgeving;
  • Een salaris conform KHN Arbeidsvoorwaardenreglement (afgestemd op functie en werkervaring);
  • Een leerzame uitdaging binnen een groot en enthousiast team;
  • Een mooie werkgever op jouw cv;
  • 8% vakantietoeslag;
  • Collectieve zorgverzekering;
  • Tegemoetkoming in de reiskosten (hangt af van afstand woon-werkverkeer);
  • Free for One (kom je met een gezelschap eten, hoef je als medewerker niet te betalen);
  • Korting op kamerovernachtingen;
  • 10% korting op artikelen vanuit onze giftshop;
  • Een Preferred Carrière Netwerk: mogelijke doorgroei in de Preferred Hotel Group.

Denk jij dat deze vacature jouw passie tegemoet komt? Mail dan snel jouw cv en motivatiebrief naar humanresources@huisterduin.com. Wij zien graag jouw gegevens tegemoet!

Vorig artikel

Avond bier en spijs bij sterrestaurant Wolfslaar in Breda

Volgend artikel

Acties met getal 50 bij restaurants jubilerende Alliance Gastronomique

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.