Vacatures

Brasserie La Terrasse (Huis ter Duin) zoekt Restaurant Manager

Vacature – Ter versterking van het enthousiaste en gemotiveerde team is Brasserie La Terrasse van Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk op zoek naar een Restaurant Manager. De horecagelegenheid bevindt zich op het duin, heeft uitzicht op strand en zee en straalt een ontspannen en informele sfeer uit.

Grand Hotel Huis ter Duin
Al vanaf 1885 ontvangt Grand Hotel Huis ter Duin haar gasten aan het strand van Noordwijk aan Zee. Met haar rijke bestaan van ruim 125 jaar is het inmiddels uitgegroeid tot een vijfsterren de luxe hotel met diverse restaurants, bars, lounges. Het hotel is bijna vijftig jaar in familiebezit en die familie is nog dagelijks actief is in het bedrijf.
www.huisterduin.com

Brasserie La Terrasse
Brasserie La Terrasse bevindt zich op de top van het duin met uitzicht op strand en zee. De horecagelegenheid straalt een ontspannen en informele sfeer uit.

Ieder seizoen wisselt de kaart en speelt de keuken in op de gebeurtenissen en thema’s van het moment. Er is gelegenheid om te lunchen, dineren, gebruik te maken van een high tea en/of aperitief.

De keuken wordt geleid door Jeroen Zuidberg. ‘Mijn keuken zou ik willen omschrijven als ‘de basis van de Franse keuken waarin herkenbare, internationale gerechten, die op een innovatieve en eigentijdse manier worden gepresenteerd. Bereid met eerlijke, verse producten en ingrediënten van uitstekende kwaliteit’. Het restaurant telt 80 couverts en is het gehele jaar geopend voor lunch en diner.
www.brasserielaterrasse.nl

Voor meer informatie over (werken bij) Grand Hotel Huis ter Duin ga je naar www.ikwerkmetpassie.nl of www.huisterduin.com.

Functieomschrijving
Als Restaurant Manager ben je actief in het informele Brasserie La Terrasse. Je draagt verantwoording af aan de F&B Service Manager en geeft direct leiding aan 5 tot 10 medewerkers.

In alle gevallen ben je verantwoordelijk voor het met grote zorg uitvoeren van het service- en productbeleid waarin de gast centraal staat. Je plant, regelt en stuurt medewerkers aan in de werkuitvoering en voert personeels­beheer.

Je bent op de hoogte van de afdelingsdoelstellingen en stuurt je team hierop aan. Je ziet toe op de naleving van de voorschriften op het gebied van veiligheid, Arbo, HACCP en werk- en presentatie­methoden (huisstijl).

Je bent servicegericht, initiatiefrijk, besluitvaardig en je hebt aandacht voor kwaliteit. Je weet je passie, enthousiasme, flair en een vleugje humor voor het vak over te brengen op je team. Je hebt helikopterview en weet mogelijke probleemsituaties vroegtijdig te ondervangen en te voorkomen.

Je draagt zorg voor een optimale samenwerking tussen keuken, bediening en interne afdelingen teneinde een optimaal resultaat te behalen. De werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Leidinggeven aan medewerkers die belast zijn met het bedienen van gasten in het restaurant en aangrenzend boventerras (seizoensgebonden). Daartoe onder meer:
  • Mede opstellen en controleren van roosters, regelen en communiceren van voldoende bezetting (parttimers) en toezien op een juiste verhouding tussen aanwezig personeel en bezetting in restaurant hierin anticiperend op de te behalen productiviteit.
  • Mede selecteren van nieuwe medewerkers, begeleiden van opleidingen/trainingen/inwerkingen en uitvoeren van beoordelingen.
  • Voorbereiden, plannen en uitvoeren van afdelingsbijeenkomsten en vergaderingen.
  • Coördineren/regelen van uitvoering van werkzaamheden. Daartoe onder meer:
  • Toewijzen van werkzaamheden, geven van aanwijzingen/instructies aan medewerkers ten aanzien van werkuitvoering;
  • Toezien op de voortgang en de uitvoeringskwaliteit van de werkzaamheden en waar nodig corrigeren;
  • Zorgdragen voor voldoende hulpmiddelen (serviesgoed, glaswerk);
  • Afstemmen van werkzaamheden met andere afdelingen;
  • Bijsturen van problemen, opvangen en afhandelen van vragen/klachten van gasten;
  • Ontvangen van onze binnen- en buitenlandse gasten.
  • Rapportage/verantwoording:
  • Zorgdragen voor adequate administratie en leveren van vereiste gegevens en rapportages;
  • Bewaken dat de voorschriften t.a.v. rapportage worden opgevolgd;
  • Toelichten en verantwoorden van resultaten, afwijkingen en activiteiten ter verbetering (m.b.t. rapportages en productiviteit).
  • Optimalisatie van werkprocessen en dienstverlening:
  • Voorstellen aan de bedrijfsleiding/afdelingsleiding van verbeteringen/veranderingen in werkmethoden, roosters, kaart e.d., op basis van praktijkervaringen en suggesties van gasten.
  • Na goedkeuring implementatie van verbeteringen.
  • Leveren van bijdragen aan de menukaartsamenstelling en periodieke wijziging door het inbrengen van ideeën/suggesties.

Functie-eisen, wie ben jij?
Je voldoet aan of beheerst grotendeels;

  • Relevante werkervaring in vergelijkbare positie is een voordeel;
  • Mbo/hbo werk- en denkniveau;
  • Je bent gastvrij en representatief;
  • Je hebt à-la-carte-ervaring;
  • Communicatief makkelijk in de omgang met gasten en collega’s;
  • Als leidinggevende beschik je over een natuurlijk dienstverlenende houding;
  • Je bent gemotiveerd en niet bang voor een uitdaging;
  • Professionele en servicegerichte houding met oog voor kwaliteit;
  • Je bent in bezit van vakgerichte diploma’s als leermeester, sociale hygiëne of wijncertificaat;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal vloeiend in woord en schrift en hebt een goede beheersing van een derde taal. Duits is een pre;
  • Flexibel en stressbestendig;
  • Kostenbewust;
  • Je bent allergisch voor uitspraken als: ‘kan niet’, ‘nee’ en ‘ik heb het druk’.

Wij bieden jou?

  • Een vast dienstverband;
  • Een unieke ervaring aan het strand en duinen in een boeiende werkomgeving;
  • Een salaris conform KHN Arbeidsvoorwaardenreglement (afgestemd op functie en werkervaring);
  • Een leerzame uitdaging binnen een groot en enthousiast team;
  • Een mooie werkgever op jouw cv;
  • 8 procent vakantietoeslag;
  • Collectieve zorgverzekering;
  • Tegemoetkoming in de reiskosten (hangt af van afstand woon-werkverkeer);
  • Free for One (kom je met een gezelschap eten, hoef je als medewerker niet te betalen);
  • Korting op kamerovernachtingen;
  • 10 procent korting op artikelen vanuit onze giftshop;
  • Een Preferred Carrière Netwerk: mogelijke doorgroei in de Preferred Hotel Group.

Denk jij dat deze vacature jouw passie tegemoet komt? E-mail dan snel jouw cv en motivatiebrief naar humanresources@huisterduin.com. Wij zien graag jouw gegevens tegemoet!

Vorig artikel

Video: Tante Kee in Kaag heropent na verbouwing van drie maanden

Volgend artikel

Wijnen van Bodegas Vega-Sicilia tijdens diner bij FG Restaurant

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.