Nieuws

Brasserie blijft open tijdens verbouwing Valuas in Venlo

Hotel Restaurant Valuas in Venlo werkt aan de toekomst. Het horecabedrijf, prachtig gelegen aan de Maas, vervangt twee keukens; de hoofdkeuken en keuken waar de inmiddels bekende Valuas Kroket wordt gemaakt.

Momenteel zijn bouwvakkers en techneuten van keukenleverancier Palux aan het werk om de keukens in te richten. De ‘krokettenkeuken’ is nagenoeg klaar en de grote keuken waarmee sterrestaurant Valuas wordt bediend, wordt deze week onder handen genomen.

De brasserie is gedurende de werkzaamheden gewoon open. Chef-kok Eric Swaghoven heeft de beschikking over een ruime mobiele keuken waardoor gasten gewoon van de lekkernijen van Valuas kunnen genieten.

Valuas Kroket
De ruimte van het restaurant is door de werkzaamheden in de grote keuken tijdelijk niet in gebruik. De ‘krokettenkeuken’ in het souterrein is verbouwd en ingericht. Daarmee kan de krokettenproductie van de inmiddels behoorlijke befaamde Valuas Kroket weer op stoom komen.

De complete verbouwing begon daags na de Kerstsluiting. Na een paar dagen sloopwerkzaamheden is begin januari gestart met de opbouw. Zo is de volledige keuken gestript en opnieuw betegeld. Deze week plaatst Palux de keuken.

Terras aan de Maas
Bij de sloop- en bouwwerkzaamheden is zoveel mogelijk rekening gehouden met de hotelgasten. Hotel Restaurant Valuas telt 18 hotelkamers. Verder beschikt het allround horecabedrijf over een terras direct gelegen aan de Maas.

Valuas Kroket

Eric Swaghoven vertelt tijdens Venlo Culinair zomer 2015 over de laatste ontwikkelingen van de Valuas Kroket.

Vorig artikel

Restaurant ’t Raadhuis in Heinenoord serveert afscheidsmenu

Volgend artikel

Restaurant ’t Dijkhuysje verhuist van Lelystad naar Muiderberg

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.