Blog

Bouchot mosselen: delicatesse in het seizoen

Het is eindelijk weer de tijd van het jaar, waarin we kunnen genieten van de smaakvolle lekkernijen die de zee ons biedt. Eén van onze favorieten zijn de Bouchot mosselen. Deze heerlijke schelpdieren zijn nu in het seizoen en klaar om je smaakpapillen te verwennen. ‘Mossel met een unieke ziltheid.’

Bij Schmidt Zeevis in Rotterdam laten ze je met heel veel plezier kennismaken met de heerlijke smaak en textuur van de Bouchot mosselen. Heb je ze al eens gegeten, dan weet je wat ze daarmee bedoelen. Ken je ze niet, dan raden we je aan ze snel eens te bestellen.

Frankrijk

Bouchot mosselen, genoemd naar de speciale palen (‘bouchots’) waarop ze groeien, zijn een delicatesse die bekend staan om hun zoete, sappige vlees en diepe zee-achtige smaak.

Hoewel ze vaak worden gekweekt in het Franse Normandië, werken ze bij Schmidt Zeevis ook graag met Morisseau Bouchots. Die laatste worden geteeld bij de baai van Mont-Saint-Michel in Frankrijk.

Wat maakt Morisseau Bouchots zo bijzonder

Allereerst is het groeiproces van deze mosselen uniek. Ze hechten zich vast aan de Morisseau-Bouchots in de Mont-Saint-Michel die zich in ondiepe kustwateren bevinden en worden gedurende enkele maanden met de hand verzorgd. Hierdoor ontwikkelen ze hun kenmerkende smaak en textuur.

Het belangrijkste verschil tussen Morisseau Bouchots en die uit Normandië zijn de waterkwaliteit en het voedselaanbod in de baai van Mont-Saint-Michel.

Het resultaat is een zachtere, zoetere mossel met een unieke ziltheid die echt de smaak van de zee weerspiegelt.

Hoe bereid je de Bouchot Mosselen

Bij het bereiden van Morisseau Bouchot mosselen kun je creatief zijn. Stoom ze in een heerlijke bouillon met witte wijn, knoflook en verse kruiden voor een klassieke Franse bereiding.

Serveer ze met knapperig brood of voeg ze toe aan pasta, paella of andere gerechten voor een zilte twist.

Geliefd bij fijnproevers

Bij Schmidt Zeevis streven ze altijd naar de hoogste kwaliteit, en haar Morisseau Bouchot mosselen zijn daarop geen uitzondering. Het bedrijf selecteert de beste mosselen om ervoor te zorgen dat je een smaakvolle en bevredigende ervaring hebt.

Dus, waar wacht je nog op? Geniet dit seizoen van de heerlijkheid van Morisseau Bouchot mosselen bij Schmidt Zeevis en ontdek waarom ze zo geliefd zijn bij fijnproevers over de hele wereld.

Deze bijdrage is geschreven in samenwerking met Schmidt Zeevis, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie en/of het bestellen van skrei, kun je terecht op de website van de visspecialist. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

‘Nieuwe Rijks krijgt Nederlands culinair erfgoed als basis’

Volgend artikel

Mikel Pouw van Nice to Meat over suddervlees

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.