Nieuws

Bonbons van François Geurds verkrijgbaar

Wie de culinaire ontwikkelingen in Rotterdam een beetje volgt, weet dat ze in aantocht waren: FG Bonbons. Vanaf 25 mei zijn deze bonbons, zonder uitzondering gemaakt van Valrhona, per 6, 12 en 24 stuks verpakt in luxe dozen verkrijgbaar bij FG Restaurant en FG Food Labs, mits van tevoren telefonisch of per mail besteld.

Alleen het allerbeste is goed genoeg voor sterrenchef François Geurds, en dat geldt zeker ook voor zijn bonbons. De shell van FG Bonbons –bereid met Valrhona Guanaja 70%- is beduidend slanker dan gemiddeld waardoor hij een mooie krak heeft.

Het geheim van de shell zit ‘m in de kristallisatie van de chocolade, de chocolade wordt op de juiste temperatuur getempereerd ofwel getableerd. De designs –van Mondriaan tot Delfts blauw- bestaan uit louter gekleurde cacaoboter. FG Bonbons lachen je stuk voor stuk glanzend tegemoet.

De vullingen zijn verre van alledaags. De ganache is bij de ene bonbon op basis van room, bij de andere op basis van fruitpuree. De smaken zijn geen dag hetzelfde: van framboos/roos/lychee/voatsiperifery (wilde peper uit Madagaskar) tot Bacardi Cola tot chrysant/kers tot dashi (Japanse bouillon)/ kombu, alle (on-)denkbare smaken komen aan bod.

FG Bonbons kosten in de losse verkoop 1,40 euro per stuk. Ze zijn uitsluitend te bestellen via 010-4250520 of via info@fgrestaurant.nl / info@fgfoodlabs.nl en vervolgens op afgesproken tijdstip af te halen bij FG Restaurant of FG Food Labs aan de Katshoek 37b-41 te Rotterdam.

Vorig artikel

Super Sunday bij Herberg Onder de Linden in Aduard

Volgend artikel

Gijs Verbeek nieuwe chef-kok Hotels van Oranje Noordwijk

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.