Nieuws

Blueness van Sergio Herman in Strandhotel Cadzand open

Blueness heeft de deuren geopend in Cadzand-Bad. In de gloednieuwe lobby van het Strandhotel presenteert Sergio Herman in zijn nieuwste zaak zijn Zeeuwse interpretatie van de Japanse keuken. ‘Wat je kunt verwachten? Zo’n twintig gerechten met diepe umamismaken en een fris accent.’

De opening van Blueness heeft alles te maken met de vernieuwing van het Strandhotel in Cadzand-Bad, waarvoor Sergio Herman culinair eindverantwoordelijk is.

Japanse keuken
‘In de gloednieuwe lobby wordt in een super coole bar mijn Zeeuwse interpretatie van de Japanse keuken geserveerd.’

Voor Sergio is dit land sinds vele jaren een oneindige bron van inspiratie. Hij is verknocht aan het smakenpallet en gaat dat combineren met zijn trouw aan de producten uit de regio en zijn eigen stijl.

Zeeuwse producten
Op de menukaart staan zo’n twintig gerechten, die ook beschikbaar zijn voor shared dining. Het zijn Zeeuwse producten met diepe umamismaken en een fris accent.

Daarnaast is er keuze uit verschillende soorten sake en (alcoholvrije) cocktails met een Japanse touch.

Oud Sluis en The Jane
De dagelijkse leiding in de keuken is in handen van Jaclyn Kong en Thijs Baert. Jaclyn is afkomstig uit Singapore en heeft in zowel de keuken van Oud Sluis als The Jane gewerkt.

Thijs kwam als stagiair binnen bij Pure C en groeide daar door tot souschef. Tanja Spuesens is de barmanager en heeft een verleden bij The Upper Room Bar van The Jane in Antwerpen.

Syrco Bakker
Zij krijgen ondersteuning van Syrco Bakker, die (ook) de verantwoording blijft houden in de keuken van sterrestaurant Pure C.

Blueness biedt plaats een veertig gasten, die uitzicht hebben op de bar en de open keuken. Vanaf september is private dining mogelijk aan de bar (maximaal twaalf gasten).

Bar
De zaak is van donderdag tot en met maandag geopend van 11.00 tot 01.00 uur (keuken open van 12.00 tot 22.00 uur). Op dinsdag en woensdag kun je wel terecht aan de bar en geldt er een kleine, aangepaste kaart.

Reserveren kan via de website van Blueness of telefonisch via nummer (0117) 33 30 00 (van 11.30 tot 14.30 uur).

Vorig artikel

Muzikale culinaire reis bij Château St. Gerlach in Valkenburg

Volgend artikel

Lucas Rive gastkok bij Hofstede Meerzigt in Zoetermeer

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.