Expertblog

Blog: Welke Wijncursus op welk niveau?

Expertblog – Wil je een wijncursus volgen, dan is het raadzaam om een wijncursus te volgen van de Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN) of Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH).

De SVH wijnopleidingen hebben als doel het vergroten van de kennis van medewerkers in de horeca en in alle branches waarin wijn-spijs van belang is. Maar ook de ambitieuze wijnliefhebber thuis. De SDEN is meer voor slijterijen. Dan is er ook nog de Wine and Spirits Education Trust (WSET). Hier kun je wijnopleidingen in het engels volgen. Onderstaand een schematisch overzicht.

Kennisniveau 1
Kennismaking met wijn. Wanneer je beroepsmatig of privé, iets van wijn wil weten. Wijntraining Online heeft hiervoor een zelfstudie programma.

Kennisniveau SVH 2 / SDEN 2 / WSET 2
Basis wijncursus. Deze cursus geeft je een uitgebreidere kennis van wijn in het algemeen en specifieke wijnstijlen en de vaardigheden die nodig zijn om eenvoudige keuzes te kunnen maken in een winkel of restaurant. (cursusduur 3 – 5 lessen)

Kennisniveau SVH 3 / SDEN 3 / WSET 3
Gevorderde wijncursus. Deze cursus geeft je een brede theoretische kennis van wijn, de basisprincipes van het proeven van wijn en het maken van elementaire proefnotities. Voor deze cursus is een diploma op SDEN / SVH /WSET niveau 2 aanbevolen. (cursusduur 6-8 lesdagen) Wijntraining Online heeft ook een zelfstudie programma.

Kennisniveau SVH Vinoloog niveau 4 / SDEN 4 / WSET 4
Expert wijncursus om vinoloog te worden. De Vinologen Opleiding geeft uitgebreide theoretische kennis van wijn met daarnaast een zware nadruk op de techniek van wijnproeven, het schrijven van proefnotities en het interpreteren van de proefbevindingen. Voor toelating tot het examen op niveau 4 is het diploma op SDEN | SVH | WSET niveau 3 vereist. (Opleidingsduur 1 jaar)

Dan is er ook nog een kennisniveau 5. Master of Wine of Magister Vini. De opleiding geeft gedetailleerde kennis en inzicht in de wijnbranche in de meest brede zin van het woord. Voor toelating tot deze opleiding is het diploma Vinoloog vereist. (Vinologen niveau of soort gelijk). Voor praktische toepasbaarheid in de horeca is deze cursus minder geschikt.

Wijntraining Online verzorgd het opleidingsprogramma tot niveau SVH Vinoloog. Van beginners niveau tot Vinologen Opleiding maken we gebruik van het innovatieve E-Learning programma – serious Game learning.

Ruud Weterings

Ruud Weterings is vinoloog en eigenaar van WijnTraining-Online.nl. Hij blogt maandelijks exclusief over wijneducatie. Ruud woont op Mallorca, waar hij ook wandeltochten organiseert. Naast wijntrainingen verzorgt hij ook wijnreizen.

www.winetraining-online.com/nl/pudvd | info@wijntraining-online.nl 

Vorig artikel

Nieuwe hotelkamers voor Carlton President in Utrecht

Volgend artikel

Amsterdam krijgt er met QO een bijzonder hotel bij

De auteur

Ruud Weterings

Ruud Weterings

Ruud Weterings is vinoloog en eigenaar van WijnTraining-Online.nl. Hij blogt maandelijks exclusief over wijneducatie. Ruud woont op Mallorca, waar hij ook wandeltochten organiseert. Naast wijntrainingen verzorgt hij ook wijnreizen.