Blog

Blog Bij Jef: ‘Bouwproject opgeleverd, in voorjaar helemaal klaar’

Bij Jef is weer open. Er moet nog heel veel gebeuren, maar we zijn in de afrondende fase. De afgelopen weken is het project min of meer opgeleverd. De winter is rustig en daarin hebben we tijd om te finetunen. In het voorjaar zijn we helemaal klaar voor het seizoen.

De zaak was acht weken dicht en in die periode zijn we erg intensief met de bouw bezig geweest. Heerlijk om weer dat te doen wat we echt het allerleukste vinden, namelijk onze gasten verwennen!

Project opgeleverd
In de afgelopen weken is het bouwproject min of meer opgeleverd. Er zijn nog honderdduizend opleverpunten, maar dat is prima.

De winter is voor ons een rustige periode, nu hebben we juist de tijd om te gaan finetunen. Zo zijn we met het voorjaar helemaal klaar en kunnen we goed het seizoen in.

Unieke plek
Het was heftig, maar dat kan ook niet anders. Het project is vele malen groter dan onze eerste verbouwing in 2010.

Toen hebben we het huidige pand volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Daar zijn we achteraf eigenlijk heel makkelijk door heen gefietst, ondanks dat het echt wel een ding was!

Maar dat had er misschien ook veel meer mee te maken dat we daarmee onze ambities op deze unieke plek konden voortzetten.’

Nieuwe keuken
‘Dit project is veel groter geweest. Dat komt voornamelijk door de nieuwe keuken en de verbindingen van de verschillende panden. Er zijn nu drie panden en die zijn met elkaar verbonden door middel van glas.

Ondanks dat het drie losse panden zijn, moet het wel weer een geheel vormen. Alles moet kloppen. Niet alleen de buitenkant of de inrichting, maar ook de routing. Zowel voor ons als voor de gasten.

Ongeluk
Een echt dieptepunt tijdens de bouw was het ongeluk. We waren op dat moment al weer aan het opbouwen. De keuken was eruit en alles werd klaargemaakt voor de volgende fase. Met man en macht werd er gewerkt aan de vloer beneden en die op de verdieping.

Doordat er stempels werden omgetikt door een kraantje, net op een punt waar alles samenkwam, stortte de betonnen vloerdelen en de stalen balk naar beneden.

Kippenvel
Gelukkig geen zwaargewonden, maar het had zoveel slechter kunnen aflopen. Geen van de balken had een centimeter anders terecht moeten komen. We zijn met z’n allen door het oog van de naald gekropen. Heel heftig. Als ik er aan terugdenk, krijg ik nog kippenvel!

Tegenover dit dieptepunt staat natuurlijk een hoogtepunt. Maar dat komt als we alle puntjes op de i hebben gezet. Als alles echt af is!

Kwaliteit beter waarborgen
De nieuwe keuken betekent veel meer productiviteit, iedereen kan gewoon door, niemand staat elkaar meer in de weg. Tevens kunnen we de kwaliteit beter waarborgen.

Over anderhalve week gaan we op vakantie. Als we terug zijn, gaan we ons weer focussen op nieuwe gerechten en wijn-spijscombinaties.

Ultieme verwenplek
Voor ons betekent deze vernieuwing dat we onze ambities verder kunnen gaan ontwikkelen. Namelijk gasten een ultieme verwenplek bieden. Zowel in gastvrijheid als in gastronomie. En zeker niet alleen in de zomer, maar ook in de winter.

Rust, ruimte en ontspanning
Rust, ruimte en vooral ontspanning zijn luxeproducten geworden. Dat we dit kunnen bieden in combinatie met gastronomie, dat is uniek en we tillen dit dan ook graag naar een hoger plan.

Jef Schuur en Nadine Mögling zijn eigenaar van Bij Jef, een met één Michelinster bekroond restaurant met hotelkamers in Den Hoorn op Texel. Ze gaan hun bedrijf flink uitbreiden en doen op ChefsFriends exclusief verslag van de vorderingen. De keuken van Jef wordt bijna vier keer zo groot en het aantal kamers groeit van acht naar twaalf. Bij Jef is aangesloten bij Les Patrons Cuisiniers en QL Hotels & Restaurants.

Vorig artikel

Hobbykok Alice: ‘Volgende Cooqing met Herman den Blijker’

Volgend artikel

Speciaal Italië–menu bij Mezzo in februari

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.