Nieuws

Bijzonder overnachten in eigen land in deze hotelkamers

Slapen op bijzondere plekken in Nederland. Wij zijn op zoek gegaan en hebben tal van opvallende hotelkamers gevonden. In een voormalige gevangenis bijvoorbeeld. Of in een vliegtuig, een reddingsboot of een watertoren. Goed slapen in eigen land, overigens wel op basis van willekeur.

Vliegtuigsuite – Vliegtuighotel in Teuge
Vliegtuigsuite Vliegtuighotel TeugeEen heel vliegtuig voor jezelf! Deze Ilyushin 18 uit bouwjaar 1960 is ingericht als één luxe suite voor twee gasten. Inclusief onder andere bubbelbad, douche en infrarood sauna. Vanuit de suite heb je een schitterend uitzicht over het platform en de landingsbaan van vliegveld Teuge. Wil je zelf ook vliegen, dan kan dat met een rondvlucht, helikoptervluch of vliegles. Nog een stapje gewaagder? Kies dan voor parachutespringen of meevliegen met een stuntvlieger.
Hotelsuites.nl

De Advocaat – Het Arresthuis in Roermond
De Advocaat Het Arresthuis RoermondHotel in een oude gevangenis. Alle suites zijn gelegen in de voormalige kantoor- en visiteruimtes, hebben namen die refereren aan het verleden en ieder een eigen kleur. De Advocaat is geheel zwart vanwege de toga die wordt gedragen in de advocatuur. Met een schilderij van advocaten aan de muur. Namen van andere suites: De Cipier (blauw), De Rechter (taupe) en De Directeur (wit met paarse accenten).
Hetarresthuis.nl

De Reddingsboot – Harlingen
De Reddingsboot HarlingenSinds 1955 behoedde deze reddingsboot tientallen zeevarenden van een wisse dood. Inmiddels is de Lilla Marras uit dienst. Maar niet in ruste! Tegenwoordig is het een kunstwerk. Volledig gerestaureerd en aangepast aan de nieuwe bestemming. Met ontzag voor de onnavolgbare lijnen van het schip is er benedendeks alles aan gedaan om jouw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken.
Reddingsboot.nl

Deluxe Room – ss Rotterdam in Rotterdam
Deluxe Room ss RotterdamOntdek de grandeur uit de gouden tijden van cruises en wereldreizen. Een Deluxe Room is een moderne en ruime suite in jaren 50 stijl met authentieke patrijspoorten (ramen) geschikt voor twee personen met een kingsize bed. Voorzien van een badkamer met douche, zithoek, bureau, gratis wifi, klimaatbehandeling, flatscreen tv, Nespresso-apparaat en waterkoker, (laptop)kluis en föhn. Beschikbaar in de thema’s Original en Bahamas.
Ssrotterdam.nl

De Watertoren – Lutten
Watertoren LuttenDe 49,2 meter hoge toren beschikt over acht bijzondere tweepersoonskamers. Authentieke details komen in elke kamer naar voren. De inrichting heeft een stoere en industriële stijl, die zowel luxe als warmte uitstraalt. De kamers zijn allemaal voorzien van bedden van Swiss Sence (XL boxspring), comfortabel zitgedeelte, moderne badkamer met douche en toilet en een bureau.
Watertorenlutten.nl

De Havenkraan – Harlingen
De Havenkraan HarlingenTwee jaar lang werkte een flinke ploeg vakidioten liefdevol aan de restauratie en verbouwing van de havenkraan. Al decennia domineert zijn silhouet de knusse contouren van Harlingen. De onaantastbare hoogte van de toren komt samen met de vrijheid van het wonen op water. En daar komt nog iets ongelooflijks bij: je kunt de kraan laten draaien!
Havenkraan.nl

Vorig artikel

Masterchef-winnaar Bart van Berkel opent Petossi in Haarlem

Volgend artikel

Aziatische keuken en Tielse fruitmand bij Betuwse gastrobar van De Zoelensche Brug

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.