Nieuws

Bij meer dan twintig restaurants ‘Wild eten in de Achterhoek’

Meer dan twintig restaurants in het oosten van het land serveren vanaf half oktober wildgerechten onder de noemer ‘Wild eten in de Achterhoek’. Onder de deelnemers sterrestaurant Strandlodge Winterswijk, Moulin Bistronomie in Ruurlo en Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem.

De deelnemende Achterhoekse restaurants bieden aantrekkelijke een- of meerdaagse arrangementen aan, variërend van een avond culinair genieten tot meerdere dagen volledig verzorgd overnachten.

Wild uit eigen regio
‘De diversiteit is groot en elke kok heeft zijn specialiteit’, zo laat Stichting Achterhoek Toerisme weten. ‘Bij veel restaurants werken de koks met wild uit hun eigen regio.’

Wildwijn
De ondernemers die meedoen aan ‘Wild eten in de Achterhoek’ selecteren ieder jaar gezamenlijk hun wildwijn.

Deze wijn wordt in de wildperiode, naast de eigen wijnkaart, door alle deelnemende restaurants geschonken.

Kersen en vanille
Dit jaar is gekozen voor Brindisi Corte Ottone Riserva DOC. Deze wijn heeft een fruitig karakter en laat zich omschrijven als robuust, kruidig en met tonen van rijpe kersen en een vleugje vanille.

Strandlodge Winterswijk
Onder de deelnemende bedrijven de met één Michelinster bekroonde Strandlodge Winterswijk, Moulin Bistronomie van Raymond Prinsen in Ruurlo en Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem, aangesloten bij QL Hotels & Restaurants.

Deelnemers
Ga voor de volledige lijst met deelnemers, meer informatie en het maken van reserveringen naar de website van Wild eten in de Achterhoek.

Vorig artikel

InterContinental Amstel Amsterdam start nieuwe expositie

Volgend artikel

Blog Ruud Weterings: 100% Bobal wijn

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.