Nieuws

Beste van vijf jaar Moshik Roth &samhoud places in één menu

Tweesterrenrestaurant &samhoud places is vrijdag 18 augustus vijf jaar open aan de Oosterdokskade in Amsterdam. Om dat te vieren, heeft chef Moshik Roth zijn vijf favoriete gerechten van de afgelopen vijf jaar geselecteerd. Tot het eind van het jaar te reserveren voor 150 euro per persoon.

Vijf jaar geleden, op 18 augustus 2012, openden de deuren aan de Oosterdokskade. Dit jubileum wordt gevierd met Moshik Roth’s favorieten uit vijf jaar &samhoud places.

Langoustines
De starters zijn een ‘knipoog naar 2018’: een cremeaux van jonge erwten en zalmeitjes met een Ruinart Blanc de Blanc. Gang één zijn de dun geplette langoustines met frambozenvinaigrette en 20 gram Anna Gold-kaviaar.

Eendenlever
Daarna is het de beurt aan de gebakken eendenlever met aloë vera, kokoscrème en citrus, een gerecht uit 2012. De daarop volgende rode mul komt uit 2014 en is à la plancha met verveine en Mona Lisa-aardappel.

Ree
Het jaar 2015 tekent voor de vierde gang: ree, hazelnoot, selderij, champignon de Paris, chocolade en perzik en het dessert komt van een van de menukaarten van vorig jaar: millefeuille, rabarber en Tahiti-vanille.

Jubileummenu
Het jubileummenu kost 150 euro, is beschikbaar vanaf 18 augustus en de rest van het jaar te reserveren naast de normale inspiratiemenu’s en à-la-cartegerechten. Reserveren kan via de website van &samhoud places.

ChefsFriends feliciteert Moshik, Salem Samhoud en hun team van harte met het 5-jarig bestaan aan de Oosterdokskade.

Vorig artikel

Niven Kunz over vernieuwd restaurant Niven in Rijswijk

Volgend artikel

Zeven chefs met culinaire cruise in actie voor goede doel

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.