Stad in de schijnwerper

De beste hotels en restaurants in de stad Groningen

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vieren Koningsdag (vrijdag 27 april) dit jaar in de stad Groningen. En dus staat deze stad deze maand in de schijnwerper op ChefsFriends. Onze selectie van adressen waar je terechtkunt voor goed eten, goed drinken en goed slapen.

Apollo Hotel Groningen
Je moet minstens één keer in je leven in Groningen zijn geweest, zo lezen we op de website van Apollo Hotel Groningen. ‘Voor velen een flinke trip, maar het is het meer dan waard.’ Daar hebben wij niets aan toe te voegen. Huisvest in La Liberté, een kenmerkend gebouw in de skyline van de stad. Met 105 industrieel ingerichte kamers.
Apollohotels.nl

Bistro ’t Gerecht
Een plek waar je kunt genieten van lekker eten uit de Frans-mediterrane keuken. En met een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit, zo verraadt de door Michelin toegekende Bib Gourmand. De keuken wordt geleid door Henrice Dijks, ooit deelnemer aan het tv-programma Topchef. Buurman is NH Groningen Hotel De Ville (zie verderop).
Bistrohetgerecht.nl

Van der Valk Groningen-Hoogkerk
Opende in januari 2017 na voorbereidingen die meer dan tien jaar duurden. Gerealiseerd aan de snelweg A7 ter hoogte van de P&R Hoogkerk. Telt acht bouwlagen. De 125 kamers (gemiddelde oppervlakte 34 m2) zijn verdeeld over de verdiepingen twee tot en met zes. In handen van de vierde generatie van de beroemde familie.
Vandervalkhotelgroningen.com

Prinsenhof
In het centrum, op enkele meters van de blikvanger van de stad: de Martinitoren. Hotel in een monumentaal pand, met ook een restaurant voor fine dining en een grand café. De plek waar iedereen zich thuis voelt. Overnachten kan in één van de 34 luxe kamers. ‘Unieke plek, prachtig gebouw en veel comfort’, aldus de eigenaren.
Prinsenhof-groningen.nl

Bistro Vive la Vie
Culinair adres in een nostalgisch pand in het stadshart. Chef-kok en eigenaar Jeroen Sportel werkte twintig jaar in keukens op allerlei niveaus, voordat hij in 2014 zijn droom realiseerde met Vive la Vie. Ambachtelijk bereide gerechten, verfijnd eten en goede wijnen in een relaxte, ongedwongen sfeer, zo moet een bezoek aan zijn bistro zijn.
Vivelaviegroningen.nl

Van der Valk Groningen-Westerbroek
Tweede Van der Valk-hotel (78 kamers) in de stad. Met een (eind 2017) volledig vernieuwd restaurant (huisgemaakt met Groningse producten) en een gerenoveerde hotelbar. Grenst aan het geopark en is ambassadeur van het Hondsruggebied. Mooie plek voor expedities en bijzondere routes.
Hotelgroningenwesterbroek.nl

Herberg Onder de Linden
Oké, niet binnen de stadsgrenzen, maar wel ‘onder de rook van’ en daarom dus opgenomen in dit overzicht. Restaurant met een rijk verleden onder leiding van Petra en Geerhard Sleenema en sinds oktober 2016 in handen van Tanja en Steven Klein Nijenhuis (voorheen restaurant In de Molen in Onderdendam). Je eet (Michelinster) en slaapt (aangesloten bij QL Hotels & Restaurants) er op niveau.
Herbergonderdelinden.com

NH Groningen Hotel De Ville
Gevestigd in een historisch gebouw uit de 15e eeuw nabij de Rijksuniversiteit en de Martinitoren. Chic hotel in boetiekstijl met 66 elegante kamers. Ga je er overnachten, probeer dan suite 61 te reserveren. Daarin verbleven volgens de website al de nodige beroemde gasten. Bistro ’t Gerecht is het restaurant bij het hotel en dat is bekroond met een Bib Gourmand.
Nh-hotels.nl

Vorig artikel

Bistro en sterrestaurant ruilen van plek bij Hoefslag in Bosch en Duin

Volgend artikel

Kamers Golden Tulip Strandhotel Westduin in Koudekerke gerenoveerd

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.