Stad in de schijnwerper

De beste hotels en restaurants in Maastricht

Wie februari zegt, zegt Valentijnsdag. En carnaval. In 2018 volgen beide festiviteiten elkaar op. De woensdag na het feest der zotten is 14 februari. Omdat Maastricht een heel goede plek is voor de liefde en voor carnaval, staat de Limburgse hoofdstad deze maand centraal. Een selectie goed eten, goed drinken en goed slapen.

Beluga loves you
Vlug, nu het nog kan. Oké, je hebt nog gelegenheid tot het voorjaar van 2020, want dat is het moment dat Hans van Wolde in het Zuid-Limburgse Reijmerstok zijn nieuwe restaurant Brut 172 opent. Een eetgelegenheid met 24 couverts, een chefs table met acht plekken en vijf suites. Beluga blijft open, maar met een laagdrempeliger concept.
Belugalovesyou.com

Kruisherenhotel
Het eerste vijfsterrenhotel van Limburg, en dus ook van Maastricht. Een voormalig Kruisherenklooster, inclusief gotische kerk, dat door Oostwegel Collection is omgebouwd tot hotel. Een samenspel van geschiedenis, design, muziek, kunst gastvrijheid en expertise. Winnaar van de prestigieuze vakprijs Dutch Hotel Award 2017.
Oostwegelcollection.nl

Tout à Fait
De zaak van Sandra en Bart Ausems huisvest sinds 1999 in het centrum van de stad en ontving in 2002 een Michelinster. De kaart is geïnspireerd op de seizoenen. Voorin het pand bevindt zich een enotheek, waar het heerlijk genieten is van een aperitief. Het restaurant erachter bestaat uit twee niveaus, waarvan één met zicht op de keuken.
Toutafait.nl

Harry’s
Luxe brasserie in Wyck met een kosmopolitische sfeer, een dynamische bediening en een Bib Gourmand, de beloning voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. In de open keuken wordt (bij voorkeur) gewerkt met lokale producten, maar die krijgen een plek in internationaal getinte gerechten. Zeven dagen per week geopend voor zowel lunch als diner, en op zondag voor brunch.
Harrysrestaurant.nl

Apart Hotel Randwyck Maastricht
Modern viersterrenhotel tegenover het Maastricht Expositie & Congres Centrum (MECC). Stijlvolle kamers met een modern interieur en vijf appartementen voor long stay. Geschikt dus voor zowel de zakenreiziger als de bezoeker van de stad. En, zo lezen we op de website, ‘door onze ervaring kunnen wij Maastricht op een unieke manier laten ervaren’. Dat is een goede reden voor een verblijf.
Aparthotelrandwyck.nl

Château Neercanne
Het restaurant werd in december 2016 in het zonnetje gezet door Michelin, omdat het voor het zestigste jaar een ster achter de naam mocht zetten. Inmiddels ook voor de 61e keer. Vanuit je stoel heb je een adembenemend uitzicht over de historische baroktuinen en het Jekerdal. Frans georiënteerde kaart, waarbij chef de cuisine Gilbert von Berg en executive chef Hans Snijders zoveel mogelijk gebruikmaken van producten uit de regio.
Oostwegelcollection.nl

Restaurant Rantrée
Eigenaren Jennifer Silvius-Hermans en Ralph Hermans willen in hun restaurant gezelligheid en haute cuisine laten samenkomen. De zaak is eigentijds en sfeervol, modern maar toch chic. En dat is wat Jennifer en Ralph ook laten terugkeren in de gerechten en de bijpassende wijnen. Een plek waar haute gastronomie bereikbaar is voor iedereen, waar je samen geniet en waar alles klopt.
Rantree.nl

Hotel NH Maastricht
Gelegen naast het MECC en op ‘busafstand’ van het centrum (halte voor de deur). Hotel met 275 kamers, deels klassiek en warm ingericht en deels modern en fris, waar Audrey Hepburn, Helmut Kohl en U2 ooit verbleven. Vanaf de bovenste verdieping heb je een prachtig uitzicht over de stad.
Nh-hotels.nl

Umami by Han
Chef Han Ji, vooral bekend van restaurant HanTing in Den Haag, werkt hard aan de uitbreiding van zijn formule Umami by Han. In Maastricht in het bezit van een Bib Gourmand. Het concept draait om social dining: eten delen en mensen dichter bij elkaar brengen. Richard at vorig jaar december in de (toen net geopende) vestiging in Amsterdam en was ernstig onder de indruk.
Umamirestaurant.com/maastricht

Vorig artikel

Jubileummenu bij De Treeswijkhoeve in Waalre

Volgend artikel

Restaurant 6&24 van Saskia de Kuijer en Rik van de Laar nieuw in Den Haag

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.