Stad in de schijnwerper

De beste hotels en restaurants in Lisse en omgeving

De Keukenhof is acht weken geopend. Van donderdag 22 maart tot en met zondag 13 mei. In die periode bezoeken ruim een miljoen mensen ‘het platform voor de Nederlandse sierteeltsector’. Voor ons reden Lisse en omgeving deze maand centraal te stellen. Een selectie goed eten, goed drinken en goed slapen.

De Nachtegaal
Hotel (vier sterren), restaurant, event centre en casino, aan de Heereweg in Lisse. Voldoende opties dus na of voor een bezoek aan de Keukenhof. En lekker om de hoek, de afstand tot het park bedraagt slechts 2 kilometer. Bedrijf met een geschiedenis die meer dan honderd jaar teruggaat.
Nachtegaal.nl

Het Oude Dykhuys
Restaurant met een Bib Gourmand in Lisserbroek, onder de rook van Lisse. Het door Michelin bekroonde ‘Economy Menu’ van chef-kok Alfred van Dijk is een maandelijks wisselend keuzemenu van drie gangen. Het interieur is klassiek en stijlvol, en heeft een warme uitstraling.
Hetoudedykhuys.nl

Hotel van Oranje
Een van de tophotels aan de boulevard van Noordwijk, waar ‘service without limits’ en maatschappelijk verantwoord ondernemen de speerpunten zijn. Alle 174 kamers zijn in 2014 gemoderniseerd en vernieuwd. Als gast word je bijna op het strand wakker. Daadwerkelijk op het strand overnachten? Kies dan voor Beach Hotel Noordwijk, dat onderdeel is van dezelfde organisatie.
Hotelvanoranje.nl

De Moerbei
Restaurant dat sinds 2008 in het bezit is van een Michelinster. Al twintig jaar onder de bezielende leiding van Anjo (gastvrouw en Wijnmeester) en Hans (chef-kok) de Bont. Gevestigd in een oude boerenhoeve in het plaatsje Warmond. Franse keuken met herkenbare gerechten. ‘Gasten moeten weten wat ze op hun bord hebben.’
Demoerbeiwarmond.nl

Cheval Blanc
Sinds 1996 gevestigd in de Jan van Goyenstraat in Heemstede. Door Michelin bekroond met een ster. Restaurant is vernoemd naar het beroemde wijnhuis uit de St. Emillion in de Franse Bordeaux en bekend staat om de uitstekende grand cru’s. Keuken onder leiding van Huub van der Velden laat zich inspireren door seizoensgebonden producten en vergeten groenten, en serveert verrassende en creatieve variaties op klassiekers.
Cheval-blanc.nl

Grand hotel Huis ter Duin
Het andere vijfsterrenhotel aan de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk. Residentie van de voetballers van het Nederlands Elftal. Met inpandig sterrestaurant Latour en op het strand Breakers Beach House. Bekijk onze video in de serie ‘Over de Drempel’ en ontdek de mooiste plekken van dit prachtige hotel.
Huisterduin.com

Tante Kee
Een pontje (niet schrikken: overtocht duurt nog geen minuut en 24/7 beschikbaar) brengt je op het idyllische Kaageiland. Restaurant van Kim Edwards en Raymond Reeb met een fantastisch uitzicht. Begin 2017 grootscheeps verbouwd. Met het binnenhalen van de talentvolle chef-kok Bobby Rust is ook in de keuken een volgende stap gezet.
Tantekee.nl

Red Orchids
Moderne Aziatische keuken in Heemstede. In het bezit van een Bib Gourmand, de beloning van Michelin voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De Oosterse en Westerse keuken komen hier samen op één bord. Op de kaart gerechten die zijn geïnspireerd op de keukens van Thailand, Indonesië, China en Japan.
Redorchids.restaurant

Onder de Linde
In een karakteristiek pand in de historische Voorstraat in het hart van Noordwijk-Binnen. Huiskamerrestaurant waar je dineert in een intieme sfeer. Door Michelin bekroond met een Bib Gourmand. Goede plek voor de wijnliefhebber: op de kaart meer dan honderd wijnen, uit alle windstreken.
Onderdelinde.com

Vorig artikel

Blog: Comfort dishes aan de Amsterdamse grachten bij Jansz

Volgend artikel

Energiek koppel timmert aan de weg met Beyerick in Zeist

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.