Nieuws

Beste groenterestaurant ter wereld is weer Nederlands

Opnieuw wordt de top 100 van beste groenterestaurants ter wereld aangevoerd door een Nederlandse eetgelegenheid. In de top 10 staat nog een restaurant uit ons land en van de honderd zaken in de lijst komen er zestien uit Nederland.

De Nieuwe Winkel van Emile van der Staak in Nijmegen voert de ranglijst ook in 2023 aan. Daarmee blijft het volgens organisator We’re Smart World het beste groenterestaurant van de wereld. Het jaar daarvoor eindigde het op plek twee.

Flore Amsterdam

Restaurant Flore in Amsterdam onder leiding van Bas van Kranen heeft de stijgende lijn te pakken. Twee jaar geleden positie elf, afgelopen jaar op zeven en in 2023 op plek zes.

Nederlandse restaurants

De top 100 telt liefst vijftien eetgelegenheden uit Nederland. De andere restaurants zijn: De Librije in Zwolle (12), Bolenius Amsterdam (18), Triptyque Wateringen (26), Brut172 in Reijmerstok (45), Choux Amsterdam (46), Spectrum Amsterdam (53), Basiliek in Harderwijk (59), De Treeswijkhoeve in Waalre (67), Merlet in Schoorl (78), Pollevie in Den Bosch (82), Yerba in Amsterdam (86), Rijks Amsterdam (88), Bøg in Den Haag (89) en One in Roermond (99).

We’re Smart World

De ranglijst met de honderd beste groenterestaurants ter wereld wordt jaarlijks samengesteld door We’re Smart World. De eetgelegenheden worden beoordeeld op het gebruik van minstens twee derde groenten en fruit in de menu’s, culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en sociale criteria.

Lees ook:
Het succes van De Nieuwe Winkel: ‘Evolutie nastreven’
De Nieuwe Winkel ‘beste groenterestaurant ter wereld’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Opnieuw nieuwe namen in de Michelingids

Volgend artikel

Heerlijke herfst: kaas met champagnebier

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.