Nieuws

Benefietlunch Limburgse restaurants voor Stichting Culibus

De bij JRE Nederland aangesloten restaurants uit Limburg komen in actie voor de Culibus, die wordt ingezet om kinderen te laten zien hoe je lekker en gezond kunt eten. Jerôme, Rantrée, One, Bretelli, De Beejekurf en l’Atelier verzorgen zondag 30 oktober een benefietlunch van twaalf gangen.

Het aantal kinderen met overgewicht en obesitas is de laatste jaren wereldwijd snel toegenomen, ook in Nederland.

JRE Nederland
Stichting Culibus, een initiatief van restaurantvereniging JRE Nederland, gaat met een tot keuken omgebouwde touringcar het land door om kinderen op scholen te laten zien hoe je lekker en gezond(er) kunt eten.

Twaalf gangen
Daarvoor is geld nodig. Vandaar de benefietlunch op zondag 30 oktober bij Restaurant ONE in Roermond.

Vijf JRE-leden – Jerôme uit Valkenburg, Rantrée uit Maastricht, ONE uit Roermond, Bretelli uit Weert, De Beejekurf uit Venray en l’Atelier uit Gulpen – serveren twaalf gangen.

Tickets
Voor volwassenen bedragen de kosten 89,50 per persoon, een ticket voor kinderen kost 25 euro. Er is een programma samengesteld voor de kinderen.

Niet alleen de opbrengst van de tickets gaat naar de Culibus, er is eveneens een veiling van bijzondere cadeaus. Kaarten zijn te bestellen via de webshop van Restaurant ONE. De middag duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Stichting Culibus

De Culibus is een initiatief van restaurantvereniging JRE Nederland. In onderstaande video vertelt een aantal chefs over de stichting.

Vorig artikel

Culinaire Herfstwandeling in Venray met restaurant De Beejekurf

Volgend artikel

Hotel Assen luidt wildseizoen in met jaarlijkse Wildbuffet

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.