Nieuws

Bekroonde hotelconciërge wil ‘influencer zijn op zijn vakgebied’

Hoofdconciërge Brian Mackenzie (56) van hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace aan de Prins Hendrikkade heeft een prestigieuze internationale onderscheiding ontvangen. Tijdens een congres van de wereldwijde professionele vereniging van hotelconciërges Les Clefs d’Or is hij benoemd tot Tweede Vice President.

Hotelconciërges worden gezien als de meest betrouwbare lokale experts en ambassadeurs van hun bestemming.

Barbizon Palace Amsterdam
Brian is conciërge bij NH Collection Amsterdam Barbizon Palace sinds de opening van het hotel in 1988.

Hij zet zich al jaren in voor de vereniging, naast zijn fulltime baan in het hoofdstedelijke hotel, dat laat weten dat Brian de enige in Europa is die zo’n prestigieuze titel mag dragen binnen de vereniging.

Les Clefs d’Or
De erkenning kreeg de hoofdconciërge niet zomaar. Na een lidmaatschap van bijna dertig jaar, een geheime stemming en een voordracht volgde de bekroning met deze prestigieuze titel. ‘Ik werd echt gegrepen door de passie van Les Clefs d’Or’, aldus Brian.

‘De komende jaren wil ik mij verder ontwikkelen binnen get genootschap en mijn liefde voor dit prachtige vak zo breed mogelijk uitdragen/ Ik hoop een soort influencer te zijn in mijn vakgebied.’

Lees ook:
The Grand Amsterdam gecertificeerde duurzame bestemming
Dit Amsterdamse hotel treedt toe tot mondiale elite-collectie
Oudste hotel van Amsterdam krijgt een andere naam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Herco van Arragon: ‘Broodje shoarma na het service’

Volgend artikel

Glenfiddich-whisky tasting bij Savarin in Rijswijk

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.