Nieuws

Avant-Garde van Groeninge strikt talentvolle sommelier

Arne Maat is de nieuwe sommelier van Avant-Garde van Groeninge in Eindhoven. Met de komst van de 22-jarige wil patron-cuisinier Johan van Groeninge niet alleen zijn brigade verjongen, maar hoopt hij ook zijn met een Michelinster bekroonde restaurant een kwaliteitsimpuls te geven.

De nieuwste aanwinst van het Eindhovense restaurant Avant-Garde van Groeninge is pas 22 jaar, maar brengt al een hoop ervaring met zich mee.

Vista Willemstad
Sommelier Arne Maat komt over van Vista in Willemstad, maar werkte onder andere ook voor Wolfslaar in Breda en Inter Scaldes in Kruiningen.

Arne Maat
De komst van Arne, die 1 september start, is de eerste stap naar verjonging van de brigade van patron en eigenaar Johan van Groeninge en moet bovendien zorgen voor een kwaliteitsimpuls.

Inter Scaldes
‘We kennen hem al sinds zijn tijd bij Inter Scaldes, waar hij opviel door zijn gastheerschap en wijnkennis’, aldus de sterchef.

Franse keuken
‘Met als basis de Franse keuken koken wij met een mix van klassieke en hedendaagse technieken en met moderne presentaties. Zijn ervaringen sluiten daar heel goed bij aan.’

Vinoloog
Arne hoopt binnenkort zijn opleiding tot vinoloog af te ronden en heeft bovendien een neus voor het opsporen van wijnen die zijn gemaakt van bijzondere druivenrassen. ‘Daarmee gaan we ons zeker onderscheiden.’

Philips Stadion
Restaurant Avant-Garde van Groeninge is gevestigd in het Philips Stadion in Eindhoven. Eigenaar Johan van Groeninge is SVH Meesterkok, sinds 2004 in het bezit van een Michelinster en aangesloten bij Les Patrons Cuisiniers en Noord-Brabant Culinair.

Vorig artikel

Bib Gourmand-arrangement restaurant Hemingway en hotel De Draak

Volgend artikel

‘Sunday Funday’-menu bij ’t Amusement in Arnhem

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.