Nieuws

ArtDeli Amsterdam start met gastchefs: Onno Kokmeijer begint

Heb je een bezoek aan het in mei geopende ArtDeli in Amsterdam op de planning staan, dan kun je dat vanaf oktober een extra culinaire dimensie geven. Het restaurant van het food-, design- en kunstinitiatief introduceert gastchefs. Onno Kokmeijer van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu en zijn rechterhand Arjan Speelman trappen af.

Kunst tot in de keuken doorvoeren, dat is de gedachte achter de introductie van gastchefs in het restaurant van ArtDeli aan het Rokin in Amsterdam.

Food, design en kunst
Het food-, design- en kunstinitiatief huisvest in een monumentaal pand dat doorloopt van het Rokin tot aan de Nes en verenigt naar eigen zeggen een restaurant, een expositieruimte voor kunst en design en een barroom van ontwerper Lex Pott.

Een paar keer per jaar wordt er een expositie getoond die is samengesteld door gastcuratoren.

Keuken
Die samenwerking met een gast wordt vanaf oktober doorgetrokken naar de keuken, waar koks op uitnodiging hun signatuur toevoegen aan de menukaart van het restaurant.

De aftrap wordt gedaan door tweesterrenchef Onno Kokmeijer en zijn rechterhand Arjan Speelman. Gedurende een maand voegen zij ‘kleine gerechten met de signatuur van Ciel Bleu’ toe aan de kaart.

Ciel Bleu
Onno en Arjan werken sinds 2003 samen in de keuken van Ciel Bleu, het tweesterrenrestaurant van Hotel Okura Amsterdam.

Recent verschenen zij voor de camera voor de rubriek Chef2Chef op ChefsFriends. Beiden beantwoordden vier vragen over de ander zonder dat deze daarbij aanwezig is. Het item is hieronder te bekijken.

Vorig artikel

Met wijntips van Lotte Wolf door de Tour de France

Volgend artikel

4 lekkerste roséplekken volgens Cuno

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.