Persoonlijk

André Gerrits: ‘Chili-olie smeer ik thuis overal op’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering André Gerrits van restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht en Bistrotel ’t Amsterdammertje in Nieuwersluis.

Wat is jouw guilty pleasure?
‘Na een drukke servies langs de Mac rijden voor een Quarter Pounder. Heerlijk, af en toe zo’n vette hap.’

Thuis in mijn koelkast staat altijd…..
‘Chili-olie. We houden van pittig eten en smeren dit overal op.’

Wat doe je om fit te blijven?
‘Mijn doel is twee keer per week samen met mijn vrouw te hardlopen. Helaas ben ik echt een jojo en lukt dit vaak of niet. Het is alles of niets bij mij. Nu weer begonnen met trainen om hopelijk mijn vrouw bij te kunnen houden. Niet te doen als je vrouw sneller is.’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘Bij ons is het of Hollandse hits of techno. Mijn voorkeur zelf voor muziek gaat uit naar Soul & Motown. En anders Tumba; Antilliaanse carnavalsnummers waarop je lekker met je hele lichaam kunt bewegen; geweldig! Een aanrader om een keer mee te maken op Curaçao.’

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart, en waarom?
‘Langoustines. Omdat ik het persoonlijk een van de allerlekkerste dingen vind die er zijn. Past bij elke seizoen van het jaar. Eén van onze specialiteiten op de kaart.’

Vakantie. Ik ga graag naar, omdat……..
‘Azië. Voornamelijk voor het eten. Of de Antillen, omdat dit voor me thuiskomen is. Mijn lieve vrouw komt uit Curaçao. Antillianen zijn zeer gastvrij. Dit is iets dat ik samen met mijn vrouw Genevieve in al onze zaken probeer over te brengen.’

Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij……
‘Bij veel zeer gewaardeerde collega’s. Maar onze kinderen hebben voorkeur voor Peking Eend van Oriental Downtown.’ 

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘Continueren wat we nu hebben. Zorgen dat we in alle bedrijven het team dat we nu hebben staan bij elkaar kunnen houden. En mijn vrouw wil dat ik zeg: zorgen voor betere balans tussen zakelijk en privé, hahaha.’

Bekijk hier alle afleveringen van de serie!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Zo ziet het vernieuwde ’t Nonnetje in Harderwijk eruit

Volgend artikel

Dit zijn dé bonbonsmaken voor voorjaar en zomer

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.