Nieuws

American Hotel in Amsterdam wordt Hard Rock Hotel

Het American Hotel in Amsterdam wordt een Hard Rock Hotel. Voor de Amerikaanse keten, onderdeel van Hard Rock International, wordt het de eerste vestiging op Nederlandse bodem. In 2020 opent het icoon aan het Leidseplein als Hard Rock Hotel Amsterdam American.

Eigenaar Eden Hotel heeft een franchiseovereenkomst gesloten met het Amerikaanse Hard Rock International.

Leidseplein
Dat betekent dat het American Hotel aan het Leidseplein in Amsterdam vanaf 2020 een Hard Rock Hotel is.

Hard Rock Hotel Amsterdam American, zo gaat de nieuwe naam van het icoon in het centrum van de hoofdstad, klinken. Het is voor de keten het eerste Hard Rock-hotel in Nederland.

Lees hier onze blog ‘Café Americain wil met Peter Gast weer Amsterdamse huiskamer zijn’

Jugendstil
Het hotel is gevestigd is één van de beroemdste Jugendstil-gebouwen van de stad. Vanaf april 2020 telt het 173 kamers en suites.

Alle decoratieve elementen blijven intact. Van glas-in-loodramen tot levendige schilderijen op de binnenmuren, die ook worden versierd met kenmerkende Hard Rock-memorabilia.

Café Americain
In het hotel is Café Americain gevestigd. Na een flinke verbouwing heropende het eind 2017 met Peter Gast als (nieuwe) signatuurchef.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des Rôtisseurs en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Het beste van ‘Zuidwolde’ in menu De Groene Lantaarn

Volgend artikel

Het is weer Vive la France bij Hoofdstad Brasserie in Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.