Nieuws

Amarone presenteert jubileumboek, jij kunt exemplaar winnen

Restaurant Amarone in Rotterdam bestaat tien jaar. Voor eigenaar Gert Blom reden een jubileumboek uit te brengen. De opbrengst van de verkoop gaat naar het Leontienhuis in Zevenhuizen, een initiatief van voormalig Olympisch kampioen Leontien van Moorsel. ChefsFriends mag een door beiden gesigneerd exemplaar weggeven.

Op 1 augustus 2006 openden Gert Blom en Harrie Baas hun eigen zaak aan de Meent, restaurant Amarone.

Rotterdam
De inmiddels bruisende straat in het centrum van Rotterdam huisvestte destijds nog vooral uitzendbureaus, maar het duo geloofde in de mogelijkheden van de locatie. Terecht, zoals nu blijkt.

Harrie Baas
Ruim een jaar geleden koos Harrie ervoor het met één Michelinster bekroonde restaurant te verlaten, omdat hij toe was aan nieuwe uitdaging.

Gert Blom
De exploitatie is nu in handen van Gert Blom en zijn vrouw Caroline, en die staan dit jaar uitgebreid stil bij het 10-jarig bestaan.

Allereerst met een jubileumboek, waarin wordt teruggeblikt door middel van verhalen van (oud-)medewerkers, foto’s en herinneringen.

Gerechten
Maar ook, niet onbelangrijk, een overzicht van gerechten die Amarone-klassiekers zijn geworden. De tien die aan bod komen, worden tot het eind van dit jaar in het restaurant geserveerd in één menu voor 100 euro.

Goed doel
Voor de opbrengst van het boek zochten Gert en Caroline naar een goed doel, dat hen uiteindelijk werd aangedragen door hun visleverancier.

Leontienhuis
In het Leontienhuis in Zevenhuizen zetten vrijwilligers zich in voor kinderen en volwassenen met een eetstoornis.

Leontien van Moorsel
Een initiatief van Leontien van Moorsel en Fieke Thijs. De voormalige Olympische kampioen wielrennen kampte jaren met eetproblemen.

Jubileumlunch
Het boek werd donderdag 1 september gepresenteerd tijdens een jubileumlunch in Amarone. Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door Leontien van Moorsel.

Nieuwsbrief
Gert en Leontien zetten vervolgens hun handtekening in één van de andere exemplaren en die mag ChefsFriends verloten onder abonnees van onze nieuwsbrief.

Volgende week vertellen we in de nieuwsbrief wat je moet doen om kans te maken op het boek. Nog geen abonnee? Meld je dan gratis aan via deze link.

‘Restaurant Amarone 10 jaar’ is te koop voor 20 euro bij onder andere het restaurant zelf en op diverse plekken in Rotterdam.

Vorig artikel

Proef de Sterren van Bilderberg op Landgoed Lauswolt

Volgend artikel

Kookwedstrijd HillBilly Contest tijdens ChefsRevolution

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.