Nieuws

Achttien Nederlandse chefs hebben plek op mondiale ranglijst

Internationale erkenning voor Nederlandse chefs, we zijn er gek op bij ChefsFriends. Daarom maken we dan ook met trots melding van het feit dat achttien van hen zijn opgenomen in The Best Chef Top 300, een mondiaal platform met ‘meer dan 40 miljoen unieke bezoekers per maand’.

De Best Chef Top 300 is een lijst met daarop driehonderd internationale chefs, die door chefs, horecaprofessionals en foodies wordt samengesteld.

Internationaal
De chefs op de lijst maken bovendien kans op een individuele award, die worden uitgereikt tijdens een speciaal gala op 1 oktober in Milaan. Nick Bril van The Jane in Antwerpen gaat daar een combinatie laten zien van elektronische muziek en fine dining.

Vorig jaar vond de eerste editie plaats in Polen en werd Joan Roca van El Celler de can Roca uit Spanje tot beste gekroond.

Top 300
De Top 300 komt als volgt tot stand: dit jaar zijn vijftig nieuwe namen toegevoegd aan de lijst van vorig jaar. Na een eerste stemronde zijn de namen voor de lijst van dit jaar vastgesteld.

Tot en met september is de tweede en laatste stemronde en worden stemmen uitgebracht door culinaire professionals, fotografen, creatievelingen en foodies. Dit leidt tot de winnaars van individuele prijzen en de volgorde op de lijst.

The Best Chef Awards
De Nederlandse chefs die zijn geselecteerd, zijn: Soenil Bahadoer, Syrco Bakker, Joris Bijdendijk, Jonnie Boer, Jacob Jan Boerma, Jannis Brevet, Nick Bril, Arturo Dalhuisen, Richard Ekkebus, Rogér Rassin, Vito Reekers, Margo Reuten, Sidney Schutte, Jan Sobecki, Richard van Oostenbrugge, Roger van Damme, Stefan van Sprang en Jonathan Zandbergen.

ChefsFriends feliciteert deze chefs van harte met hun benoeming. Voor de volledige lijst genomineerden kun je terecht op de website van The Best Chef Awards 2018.

Vorig artikel

Actie Zomerprikkels bij Restaurant Hanninkshof in Enschede

Volgend artikel

Restaurant Zheng in Den Haag: vorstelijk dineren bij Keizer Han

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.