Nieuws

Aandacht voor minder zout tijdens Nierstichting Restaurant Driedaagse

De Restaurant Driedaagse van de Nierstichting gaat in 2021 sowieso door. Van 22 tot en met 28 maart serveren deelnemende restaurants een lunch en/of diner, waarin wordt stilgestaan bij het gebruik van minder zout. Zijn de eetgelegenheden tegen die tijd (nog) dicht, dan wordt een takeawaymenu aangeboden.

Met het initiatief van de Nierstichting moeten mensen bewuster worden gemaakt van hun zoutgebruik en het gegeven dat teveel zout eten slecht is voor je gezondheid.

Corona
In de menu’s van de deelnemende eetgelegenheden is aandacht voor pure en verse ingrediënten en minder zout.

Als de restaurants in de periode van 22 tot en met 28 maart (weer) gesloten zijn door coronamaatregelen, bereiden de chefs de gerechten in een takeawayvariant.

Menno Post
Inmiddels hebben vijf chefs zich al verbonden aan het evenement. Dat zijn Menno Post van Olivijn in Haarlem, Marko Karelse van Villa la Ruche in Voorburg, Wilco Berends van De Nederlanden in Vreeland, Ferry van Houten van Het Bosch en Tim Golsteijn van Bougainville.

Op de website van de Nierstichting Restaurant Driedaagse kun je terecht voor het actuele aanbod.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Gezonde Amsterdamse uienketchup van sterchef Luc Kusters

Volgend artikel

Ondernemen in coronatijd: Taco van der Meer van Senses Restaurant

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.