De veelzijdige rosé: perfect voor lente en zomer
De zon begint te schijnen, de vogels fluiten en de temperatuur gaat omhoog. De lente is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om te genieten van lichte, frisse gerechten en – natuurlijk – een heerlijk glas roséwijn.
Inge Wollerich start restaurant in pand waar vader ster kookte
Inge Wollerich begint een restaurant in het pand waarin haar ouders jarenlang het door Michelin met een ster bekroonde Wollerich exploiteerden. Dochter gaat dat doen met haar partner Koen Bomas, die acht jaar in de keuken in Sint-Oedenrode werkte. Restaurant Bomas moet later dit jaar openen. We belden met Koen.
Wijnmakersdiner bij De Nederlanden in Vreeland
Het Franse wijnhuis Domaine Emile Beyer staat zaterdag 18 mei centraal bij De Nederlanden in Vreeland. Tijdens een speciale lunch in samenwerking met Cour du Vin is wijnmaker Christian aanwezig om de bij de gerechten van sterchef Wilco Berends geserveerde wijnen toe te lichten.
Genieten van groenten: bonbons met pastinaak en rode biet
In de nieuwste serie Sterrenbonbons is een bonbon opgenomen van sterchef Luc Kusters met daarin pastinaak. Hoe bijzonder is het om groenten te verwerken? Meesterchocolatier Geert-Jan Heesterbeek heeft inmiddels een flink assortiment. In deze video vertelt hij welke ingrediënten hij allemaal gebruikt en waarom deze zo geschikt zijn.
Dumplings van asperge bij Brienen aan de Maas: ‘Smerig lekker’
René Brienen is een ware ambassadeur van de witte asperge. Nu het seizoen is begonnen, draait het culinaire brein van de sterchef overuren. Zijn nieuwste vinding: een dumpling van asperge. Op de kaart in zijn restaurant Brienen aan de Maas in Well: ‘Je weet niet wat je proeft!’
Het heerlijke leven in de achtertuin: pizzaoven voor buiten
Advertorial – De achtertuin is vaak een vergeten paradijs, dat we soms over het hoofd zien in ons drukke leven. Maar wat als we je vertelden dat je deze kunt transformeren tot een plek waar je het heerlijke leven kunt omarmen? Een pizzaoven voor buiten kan die droom werkelijkheid maken.
Twee Nederlandse hotels kiezen voor Quality Lodgings
Twee Nederlandse hotels hebben zich aangesloten bij Quality Lodgings, de collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa. De nieuwkomers bevinden zich op Texel en op de Veluwe. De portefeuille is bovendien uitgebreid met een hotel in Duitsland.
Heerlijk met bubbels: Parmigiano Reggiano
Je hebt Parmigiano Reggiano en je hebt Parmigiano Reggiano. In Kaasfort Amsterdam presenteert René Koelman ‘Parmezaan zoals Parmezaan hoort te zijn’. Een Italiaanse harde kaas met een intense smaak. ‘Je proeft fruitigheid, diepgang en smedigheid, met een umami-effect.’ Heerlijk in combinatie met bubbels.
Italiaanse sterchefs naar restaurant Aroma in Vaassen
Chef Pasquale Carfora gaat in zijn restaurant Aroma in Vaassen opnieuw samen koken met collega’s uit Italië. Woensdag 17 april verzorgt hij een zogeheten six hands-dinner met Sara Scarsella en Matteo Compagnucci van Sintesi in Arriccia, door Michelin bekroond met een ster.
De eigen(wijze) koers van Herman Cooijmans en restaurant EDEN*
Hij vindt zichzelf geen chef die je associeert met een ster, maar is er wel één! Sinds 2020 en nog geen jaar nadat hij kiest voor het ondernemerschap. Bij restaurant EDEN in Valkenswaard zoekt Herman Cooijmans naar spannende combinaties en juist dat is wat de hoofdinspecteur van Michelin is bijgebleven.
Zeeuwsche Zoute opent bezoekerscentrum
Zeeuwsche Zoute heeft vorig jaar met succes een crowdfunding gedaan. Hiermee is de droom van een nieuwe loods inclusief bezoekerscentrum werkelijkheid geworden. Op dit moment nadert de bouw van de nieuwe loods zijn einde, tijd voor een update dus!
De Vrienden van ChefsFriends.nl
Ben jij producent of leverancier en ben je ook gek van goed eten, goed drinken, goed slapen en goed reizen? Word dan vriend van ChefsFriends en profiteer van extra aandacht op en via ons platform en onze kanalen.
Nieuwe Wine Director voor Sofitel Legend The Grand Amsterdam
Sofitel Legend The Grand Amsterdam heeft een nieuwe Wine Director. De nieuwe wijndirecteur moet restaurant Bridges, samen met Maître Daan Halle en Executive Chef Raoul Meuwese, naar een hoger niveau tillen.
Bijzondere biologische wijnen van vruchtbare Spaanse grond
Bodegas Vega de Tera in het Spaanse Zamora start ruim tien jaar geleden met het maken van biologische wijnen. De wijngaard ligt naast de Camino de Santiago, de pelgrimsroute met een rijke geschiedenis. Vruchtbare grond dus voor bijzondere biologische en natuurlijke wijnen.
Hemel & Aarde in Utrecht krijgt ‘bijdehand zusje’
Het Utrechtse restaurant Hemel & Aarde krijgt een zusje. Een bijdehand zusje, zoals ze het zelf noemen. Wijnbar Hemel & Aarde wordt gerealiseerd in de naast de eetgelegenheid gelegen ruimte en moet half mei de deuren openen.
Liefst tien restaurants toegevoegd aan gids Michelin
Michelin voegt vanaf de maand april liefst tien nieuwe restaurants toe aan de gids. Of ze (ook) een Bib Gourmand, een ster of een groene ster krijgen, wordt bekendgemaakt tijdens de lancering van de nieuwe gids, in oktober in Maastricht.
Huis ter Duin kondigt wijziging aan in keuken Latour*
Nieuws uit de keuken van Latour in Noordwijk. In het sinds 2005 met een Michelinster bekroonde restaurant van grand hotel Huis ter Duin heeft een promotie plaatsgevonden en dat heeft invloed op de keukenorganisatie.
Mark van Noord nieuwe Chef d’ Cuisine Parkhotel Tjaarda
Mark van Noord wordt de nieuwe chef van Parkhotel Tjaarda in Oranjewoud. Van Noord werkte eerder onder andere voor Merlet in Schoorl en De Echoput in Apeldoorn.
Gezellig avondje met vrienden: welke snacks heb je nodig?
Advertorial – Een avondje met vrienden is altijd een gezellige gelegenheid. Lekker kletsen, lachen, genieten van elkaars gezelschap en leuke dingen doen. En wat mag er dan zeker niet ontbreken? Juist, lekkere snacks! Maar welke snacks zijn nu eigenlijk echt onmisbaar voor een geslaagde avond met vrienden?
Pijlinktvis (recept): langzaam stoven of kort bakken
Pijlinktvissen – in Zuid-Europa bekend als calamari – spelen een groeiende rol in de Nederlandse gastronomie, met name door de inzet van vismethodes zoals flyshooten. Bij Schmidt Zeevis hebben ze de veelzijdigheid en duurzaamheid van deze weekdieren ontdekt. De visspecialist deelt daarom graag meer over vangstmethoden en bereidingswijzen, inclusief recept.
Cindy Borger van De Groene Lantaarn is SVH Meestergastvrouw
Restaurant De Groene Lantaarn** in Staphorst heeft er een titel bij. Op zondag 17 maart is mede-eigenaar en maître Cindy Borger geslaagd voor haar Meesterproef SVH Meestergastvrouw.
Uitnodiging bijzondere lunch bij De Heeren van Harinxma
Partnercontent – Het is tijd om je smaakpapillen te verwennen en jezelf onder te dompelen in een gastronomische ervaring van topklasse. Op vrijdag 6 april 2024 om 12.30 uur nodigt Chaîne des Rôtisseurs je uit voor een onvergetelijke Déjeuner Amical bij Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag.
Make-over Bilderberg Europa Hotel Scheveningen met gedempte kleuren
Het Bilderberg Europa Hotel in Scheveningen is vernieuwd. De kamers van het hotel zijn door een interieurarchitect onder handen genomen waarbij gewerkt is met gedempte kleuren zoals zandtinten en de kleuren van de ondergaande zon.
Holy nuts: ‘Zet dit op tafel en ik geef het nog geen 10 minuten’
Geert-Jan Heesterbeek maakt niet alleen waanzinnige bonbons, in het assortiment van la Fève zitten ook nootjes en gedroogd en gekonfijt fruit. Heerlijk, maar niet zonder risico: het is op, voordat je het doorhebt. ‘Zet de dulcey-chocolade met gezouten pinda’s op tafel en ik geef het nog geen tien minuten.’