Nieuws

De 6 wildtrends van dit moment

Wild wint aan populariteit. Steeds meer Nederlanders waarderen het eerlijke stukje vlees, zeker als het uit eigen land komt. We zetten de 6 wildtrends voor je op een rij.

We zijn bij ‘Lets Meet Nice to Meat’ van Nice to Meat in Almere. Een inspirerende bijeenkomst die niet specifiek in het teken staat van wild, maar waar we wel gericht op zoek gaan naar wildtrends. Door te spreken met diverse vakmensen, kenners van wildvlees.

1. Hert maakt comeback
Eigenlijk in het hert nooit echt weggeweest, maar dit jaar blaakt het beestje van zelfvertrouwen. De vraag naar hertenrugfilet is groot dus wordt het hert door vleeskenners bestempeld als wildtrend.

2. Wilde bitterbal
We gebruiken alles van het beest. Dus ook de delen die misschien minder geschikt zijn voor zeg maar de sterrestaurants, maar prima – let wel, zeer prima – kunnen in een bitterbal. Holtkamp Amsterdam verrast ons met een ‘hertbal’. Voordeel van hert: het vlees heeft geen botsplinters of kogels, dus ideaal voor in een bitterbal.

3. Fazant en roodpoot patrijs
De aromatische smaak van wilde fazant of de milde toegankelijke wildsmaak van roodpoot patrijs doen het goed dit jaar. Het wildgevogelte vliegt de winkels uit. De klassieke combinatie met zuurkool maakt het dan ook een geliefd stukje wildvlees.

4. Konijn duikt overal op
Was vroeger konijn vooral populair in Limburg, nu wil heel Nederland aan dit haasachtige zoogdier. Vooral met de feestdagen kan het konijn zijn smaakwaarde tonen. Wat te denken van in bier gestoofd konijn met pruimen?

5. Lekker stoven
Gelukkig gebruiken we steeds vaker zoveel mogelijk onderdelen van het beest. Met name de wat minder populaire delen van het beest doen het erg goed in stoofpotten. Stoven is dan ook een populaire bereidingswijze dit wildseizoen. Heerlijk een reepeper of reegoulash!

6. Vers bereiden
We gaan vlees minder vaak vacuum verpakken en onder dompelen in een waterbad. Nee, dit jaar kiezen we voor verse bereiding. Kort bakken in een gloedhete pan en dan nog even een tikje geven in een voorverwarmde oven. Zo blijft wildvlees heerlijk sappig.

Vorig artikel

De Kromme Watergang viert 25-jarig bestaan in het theater

Volgend artikel

Aan de Zweth viert stijging in top 100 Lekker met arrangement

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.