3 x bier van Limburgse chefs
Als de brouwmeester wordt geholpen door een chef-kok krijg je bijzondere bieren. Bij Gulpener werken ze met gastchefs, die bieren bedenken en brouwen. We zetten ze voor je op een rij.
Onder de noemer ‘Chef’s Collaboration’ werkt Gulpener op projectbasis samen met chefs. Per kwartaal rolt er een bijzonder biertje van de band. Allemaal gebrouwen in het BrouwLokaal, de microbrouwerij van de Zuid-Limburgse biermaker.
Drie chefs hebben tot dusver hun eigen gastrobiertje gemaakt. We beschrijven ze hieronder. De vierde chef, die van restaurant Gerardushoeve in Epen, komt later dit jaar aan de beurt. Nu snel naar het overzicht.
Bedrijf: La Source
Chef-kok: Ralf Berendsen
Naam: Bière Blanche
Stijl: Yuzu Witbier
Omschrijving:
Verrassend aromatisch Belgische stijl witbier met tonen van yuzu, citrus en limoenblad. Romig en vol van smaak met een licht pittige gember afdronk. Hop: progress, Saaz. Kruiden: gember, limoenblad, sereh & yuzu
Bedrijf: l’Atelier
Chef-kok: Hans Kinkartz
Naam: Robuuste Jongens
Stijl: Plato Style
Alcohol: 7,5%
Omschrijving:
Hoog stamwortelgehalte en Curacao-schilletjes. Zes weken gisten en rijpen. In de neus frisse tonen van citrus en yuzu. De smaak is bitter met een lange, constante afdronk. Verlaagd alcoholpercentage van 7,5 procent. Hop: Cascade en Mandarina. De kleur van het bier heeft veel weg van een Duitse witbier en wie z’n neus goed boven het glas houdt, ruikt vers gemaaid gras.
Bedrijf: Harry’s
Chef-kok: Frank van Thiel
Naam: Harry White
Stijl: White Lager
Alcohol: 6,5%
Omschrijving:
Doordrinkbaar fris witbier van lage gisting met verfrissende Citrus tonen. Romig mondgevoel en een mooie scherpe grapefruitbitter. Hop: progress, Bavarian Mandarina. Kruiden: grapefruitschil, lange peper.
Nederlandse brouwers die het gaan maken
Dit zijn de Nederlandse brouwers die het de komende jaren gaan maken. Voorgedragen door kenners en gepresenteerd in een uitgebreid overzicht op ChefsFriends.nl.
Naar het overzicht ->